PÎVAZ(Soğan)


x

Pîvaz Ji Bo Çi Baş e?!
Ronê zêde yê laşê mirov dişewitîne. Kêmxwarina wê mirov birçî, zedexwarina wê mirov têr dike. Ronê di nava rayên laşî de paqij dike û bi vê re rayên laşî fireh dike. Ji ber ku rayên zirav dide vekirin, çermê kesên pîvazan dixwin têr xwîn e û selûlîtan, derikînên çermî, nîşaneyên pîrbûnê û çermînbûna dil aşan de bi demê re ji holê radike. ji mîzasiro û edaba di laşî de mayî baş e û dertîne der. Bayên di hundirê mirov de mayî asê dertîne. Qenciyeke din a pîvazê jî, ji berk u pîvaz di nava xwe de maddeyên antîbiyotîka xwezahî dihewîne, pirzikan hişk dike û dibe sedem pirzik zû serspî bibe. Taybetiyeke wê ya din jî, pîvaz êşbir e. Li himber bêhtengî û bronşîtê çareseriyeke bibandor a xwezahî ye. Bronşên nava pişê fireh dike û pişa kesên cixareyê dikêşin paqij dike.
Nexweşiyên Bi Pîvazê Baş Dibin Ev in

Bêhntengî(astim)
Diyabet(Şekir)
Tirşbûna û Baya Zik
Agirê Laş
Cemidahî
Kuxik
Bronşît
Tansiyona Bilind
Werimîna Qirikê
Birîn
Xwarin nexwarin
Hişkbûna rayên laşî

No comments:

Post a Comment